Tamuz, Ijar, Adar, Ševat, Kislev, Chešvan 5770, Archiv novinek

18. ševatu 5770
1. 2. 2010

Premiéra dokumentárního filmu Zatemněná demokracie

Film, který uvedla Organizace osvobozených politických vězňů a pozůstalých, Židovská liberální unie v ČR a Global Entertainment & Media, vznikl ve spolupráci autora námětu Oldřicha Stránského, přeživšího holocaust, a Olivera Maliny Morgensterna, režiséra filmu, jako reakce na vzmáhající se extremismus a rasismus v české společnosti.

Celá zpráva

Peníze od Hitlera

Vážení a milí přátelé,
v příloze Vám posíláme tiskovu zprávu a pozvánku na novou hru Švandova divadla na Smíchově "Peníze od Hitlera" autorů Radky Denemarkové a Michala Langa. Více informací o představení najdete na této webové stránce.

Pozvánka:
Peníze od Hitleradoc

Židovské housle

100201_Alexander_Shonert.jpg, 63kBHouslový virtuos Alexander Shonert Vás srdečně zve na svůj koncert "Židovské housle", který se uskuteční ve čtvrtek 4. února 2010 od 19:00 hodin v Chodovské tvrzi, Praha 4.

Přejeme Vám krásný hudební zážitek!
Představenstvo Židovské liberální unie v ČR

11. ševatu 5770
26. 1. 2010

Erev Tu bišvat

Šalom chaverim,
chci Vás pozvat na kabalat Šabat a Tu bišvatový seder. Nejdříve přivítáme Šábes a pak si postupně budem užívat 7 různých plodů při Tu bišvatové hostině. Pokud jste se rozhodli, že strávíte s námi erev Tu bišvat přihlašte se prosím do čtvrtka 28. 1. do 12 hodin na svatky@zlu.cz, abychom mohli upéct správné množství pečiva a nakoupit dostatečně plodů země a stromů. (Přijďte prosím na Tu bišvat před kabalat Šabat, abychom mohli Váš 100 korunový příspěvek na pohoštění vyřešit před Šábesem.)

Po poslední kabalat šabat jsme dokončili v sidře Bo rány, které dopadly na Micrajim. Na Bo navazuje paraša Bešalach, ve které vyjdeme z Micrajim.

Tu bišvat sameach,
David Šimon

Tamuz, Ijar, Adar, Ševat, Kislev, Chešvan 5770, Archiv novinek