Tamuz, Sivan, Ijar, Nisan, Adar, Ševat 5769, Archiv novinek

19. ijar 5769
13. 5. 2009

Pozvánka na Šavuot v ŽLU

10tero.gif, 13kBŠalom přátelé,
zveme Vás na studium Tóry při příležitosti svátku Šavuot. Studium začne po Kabalat Šabat ve 21:00 v pátek 29. 5. v modlitebně ŽLU (Dlouhá 37, Praha 1). Studium povede Ch. Šimonová, studentka judaistiky.

Na programu bude čtení z knihy Rút (změna je možná). Pokud chcete vezměte si sebou spací pytle, pro případ, že by jste nevydrželi až do rána. Bude připraveno bio mléčné občerstvení. Vstupné je 50 Kč. Je nezbytné se přihlásit do 25. 5. na mail svatky@zlu.cz a připište prosím, zda jste schopni číst v hebrejštině.

David Šimon

18. ijar 5769
12. 5. 2009

Šábes s rabi Kučerou

Vážení a milí přátelé,
oznamujeme Vám, že na konci tohoto týdne opět přijede do Čech rabín Dr. Tomáš Kučera. Přeposíláme Vám následující pozvánku na šachritové setkání s ním tuto sobotu 16. 5. 2009:

„Dobrý den všem, dovoluji si Vás informovat a pozvat:
Sobota 16. května na Židovské obci (3. patro), Maiselova 18, Praha 1: Šachrit - ranní bohoslužba s rabínem Tomášem Kučerou od 10:30, studium Tóry od 12 hodin. Příspěvky ke společnému vegetariánsko-mléčnému pohoštění jsou vítány. Se srdečným pozdravem,

K. Weberová
Bejt Simcha“

Cesta ke svobodě

jdc.gif, 2,6kBŽidovská liberální unie v České republice a židovský sportovní klub Hakoach ve spolupráci s The American Jewish JOINT Distribution Committee pořádají 17. května 2009 8. ročník CYKLISTICKÉ "CESTY KE SVOBODĚ" TEREZÍN - PRAHA

Přihlášky a dotazy pište do pátku 15.5.2009, 18:00 hodin, na e-mail: fendrych@fzu.cz.
Přejeme všem účastníkům hezké počasí, dostatek odvahy, sil, štěstí a dobré nálady. Těšíme se na shledanou na místech srazu, na trase a v občerstvovacích stanicích!

Představenstvo Židovské liberální unie v ČR
Pozvánkadoc (naleznete v ní i základní údaje o cestě)

10. ijar 5769
4. 5. 2009

Petice slušných lidí proti neonacismu

Vznikla na sněmu Terezínské iniciativy 10. dubna 2008.
Adresovaná:

Se znepokojením, s obavami a s rozhořčením sledujeme rozvoj neonacistických, antisemitských, rasově a národnostně nesnášenlivých výroků, tendencí a aktivit, organizovaných sdruženími i jednotlivci. Jsou umožněny lhostejností a bezradností správních orgánů a orgánů činných v trestních řízeních, tolerovány veřejností i některými politiky v České republice. Občasné a náhodné protesty organizací a jednotlivců jsou nedostatečné a málo burcující. Dokazují to přibývající akce neonacistů, rasově nenávistné projevy, které napadají a ohrožují Židy, Romy, obyvatele, nebo cizince, kteří se liší zvyky, vzhledem, vírou. Jsou umožňovány rozpačitými reakcemi správních orgánů a České policie. Žádáme o změnu postojů reprezentantů naší společnosti, která se prezentuje jako demokratické zřízení! Máme zákony, které chrání práva slušných lidí, jejich bezpečnost a svobodu. Žádáme o jejich důsledné naplnění tak, abychom mohli pocítit opět důvěru v demokracii. Vyjadřujeme podporu všem aktivitám, směřujícím ke stejnému cíli.

Petiční výbor: E. Benešová,
M. Kottová,
J. Bušek

Tamuz, Sivan, Ijar, Nisan, Adar, Ševat 5769, Archiv novinek